KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: PR, 26.11.2020.

Donatorski koncert klavirskog dua Ljubičić – Turkulin


Nova glazbena poslastica u Hrvatskom glazbenom zavodu - jedinstveni doživljaj izvedbe djela za klavir četveroručno


U nedjelju, 29. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani HGZ-a, duo Ljubičić-Turkulin pružit će publici jedinstveni doživljaj izvedbe djela za klavir četveroručno.

 

Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin istaknute su mlade hrvatske pijanistice, obje s mnoštvom nastupa diljem Hrvatske i šire, a kao duo djeluju od 2012. godine. Njihov repertoar obuhvaća niz djela od klasike do 21. stoljeća i uključuje najvažnije skladbe pisane za klavir četveroručno. Vrhunski glazbeni događaj kojega će klavirski duo Turkulin-Ljubičić predstaviti publici u nedjelju još je jedan u nizu donatorskih koncerata za obnovu HGZ-a i prikazat će svu raskoš muziciranja u ovom, tako posebnom sastavu.

 

Schubert, Beethoven, Goetz i Kabiljo

 

Koncert će započeti Fantazijom u f-molu Franza Schuberta koja se smatra jednim od najznačajnijih i najoriginalnijih kompozitorovih djela napisanih ne samo za klavirski duo, već i za klavir uopće. U nastavku duo Ljubičić-Turkulin donosi prvo djelo Ludwiga van Beethovena za klavir četveroručno, Varijacije u C-duru na temu grofa Waldsteina, a potom slijedi jedan od nedovoljno poznatih dragulja klavirske literature - Sonata u g-molu njemačkog skladatelja Hermanna Goetza. Duo će koncert zaokružiti izvedbom atraktivne Kazališne suite jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih kompozitora Alfija Kabiilja koja sadrži omiljene glazbene ulomke iz mjuzikla Kralj je golCar Franjo Josip u Zagrebu  i komične opere Casanova u Istri.

 

HGZ pažljivo prati i poštuje sve epidemiološke mjere, broj sjedećih mjesta u dvorani je trenutačno 54, a to jamči sigurnost posjetiteljima. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni ili ovdje