KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Redakcija, 24.04.2022.

9. PINK DAY – festival posvećen rosé vinima


21. i 22. svibnja zagrebačka Lauba postaje kuća ružičastih vina! Osim sjajnih vina i maslinovih ulja te zanimljivih radionica, posjetitelje očekuju i neki noviteti, saznajte koji!


Deveti po redu Pink Day – festival posvećen rosé vinima, održat će se u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja u prekrasnoj Laubi, kući za ljude i umjetnost.  Čak dva festivalska dana, ove godine po prvi puta, garancija su bogate ponude festivala, pa će ljubitelji ružičastih vina zaista doći na svoje.

 

U okviru Festivala i ove će se godine održati svojevrsni „festival u festivalu“ -  GREEN IN PINK  by Romerquelle, posvećen ekstra djevičanskom maslinovom ulju.

 

Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, posjetitelje očekuje i novost – Pink Mixology – gdje će partneri festivala moći izložiti, a publika kušati - ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

 

U suradnji s Laubom organizira se  i After Party na otvorenom ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.

 

 

PINK DAY partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol! Već tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove  vrijednim nagradama – ovoga puta  Foreo, SMEG i Nikel

 

Kao i do sada, PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja  i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale, jednom riječju - slavlje optimizma!

 

Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.

 

U jednom od VIP kutaka PINK DAY-u će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

 

PINK DAY je sretan da među svoje partnere ubraja i Visa Premium Card, DS Automobiles i  Romerquelle.

 

Sigurni smo da će Festival ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo.

 

Festival prijatelj ovaj puta je VAPT.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede  RH.                                                         

 

 

RASPORED RADIONICA:

SUBOTA 21.05.2022.
13.00 - 14.00

Masterclass  „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa
Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

 

15.00 - 16.00
Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Istre“
Voditelj:  Edi Družetić

 

17.00 - 18.00
Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch
Voditeljica: Natali Borić

 

NEDJELJA 22.05.2022.
11.00 - 12.00 sati

„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede
Voditeljica: Nikolina Paleka
mag. ing. agr.

 

PINK DAY  možete pratiti na webu pinkdayzagreb.comkao i na društvenim mrežama:

Facebook i Instagram.