KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 24.11.2022.

Le Grand Numéro de Chanel, grandiozna izložba za istinske zaljubljenike u Chanelove parfeme


Planirate li ovih blagdana posjetiti Pariz, ne propustite izložbu koju Chanel posvećuje svojim kultnim parfemima i postugnućima u parfemskoj industriji, a na koju je ulaz besplatan


Među zaljubljenicima u blagdanska putovanja, omiljen i čest cilj je Pariz. Uz sve kulturno-povijesne,  eno-gastronomske i modne sadržaje koje francuska metropola nudi, ove godine tu je i prava poslastica za   ljubitelje parfema i parfemske industrije.
 

Naime, u razdoblju od 15. prosinca 2022. do 9. siječnja 2023. u izložbenoj dvorani Le Grand Palais Éphémère u Parizu održava se izložba pod nazivom Le Grand Numéro de Chanel, kojom Chanel predstavlja i slavi svoje mirisne uratke. Nastavak je to, čini se, prošlogodišnje proslave stotog rođendana kultnog No. 5, mirisa s kojim je započelo moderno parfemsko doba, te koji je i 100 godina nakon svog lansiranja sinonim elegancije i luksuza.

 

Le Grand Palais Éphémère (autor: Chabe01, preuzeto s en.wikipedija.org)

 

Ovaj zasigurno nesvakidašnji događaj službeno je predstavljen kao događaj koji posjetiteljima garantira „spektakularne mirise, neočekivana otkrića, dugo očekivane susrete kao i mnoge druge senzacionalne momente“

 

 

Bogata i duga povijest Chanela garantira zanimljive sadržaje, a posebna poslastica posjetiteljima će zasigurno biti mogućnost da na jednom mjestu dožive kultne proizvode ovog modno-kozmetičkog giganta.

 

Govoreći o ovom iznimnom parfemskom događaju kao emocionalnom evokativnom iskustvu, prepuštanju sanjarenju i otkrivanju posebnosti parfema, Thomas du Pré de Saint Maur, Chanelov voditelj globalnih kreativnih resursa za mirise i ljepotu, naglasio je kako je parfem puno više od imena, bočice ili mirisa – on je sve ono što nam padne na pamet kada ga udahnemo i sve ono što osjećamo dok ga nosimo.

 

 

Koja je poruka iza događaja Le Grand Numéro de Chanel?

 

Thomas du Pré de Saint Maur, Chanelov voditelj globalnih kreativnih resursa za mirise i ljepotu, opisao je ovaj izniman parfemski događaj kao emocionalno evokativno iskustvo, prepuštanje sanjarenju i otkrivanju posebnosti parfema.

 

 „Le Grand Numéro de Chanel je show, povratak sanjarenju koji je emocionalno evokativan na nekoliko razina. Ideja je prepustiti se sanjarenju, zacrtati vlastiti put dok putujete iz jednog svemira u drugi. To nije izložba koja se posjećuje određenim redoslijedom. Vrlo je otvorena! To je ujedno i društveno iskustvo, vrijeme za dijeljenje blagdanskog duha i pomalo je poput otkrivanja izloga pariških robnih kuća u božićno vrijeme. Želim da javnost shvati ulogu koju miris može imati, kako može otkriti posebnost svakog pojedinca i utjecati na našu viziju ljepote. Parfem je više od imena, bočice ili mirisa; to je također sve što nam padne na pamet kada ga udahnemo i sve što evocira kada ga nosimo. To je izvanredan proizvod. Mnogi ljudi vjeruju da je miris dodatak ili završni detalj, ali on je mnogo više od toga. Mirisi stvarno utječu na naše osjećaje, samopouzdanje, raspoloženje i želje, a to je ono što želimo da svi iskuse.“

 

„Ono što komuniciramo o mirisu izraz je našeg stila i vizije“, naglašava  Thomas du Pré de Saint Maur, dodajući kako Chance, na primjer,  prenosi vjerovanje Chanela da sreća uključuje malo naklonjenosti zvijezda, no za nju je potrebno puno rada.

 

Le Grand Numéro de Chanel pružit će posjetiteljima priliku da otkriju svaki aspekt mirisa, jer će ispričati njegovu cijelu priču, koja se obično ispriča samo u fragmentima. Tako će za No. 5, primjerice, retrospektivom njegovih najboljih reklamnih kampanja dodatno istražiti njegov kulturni i povijesni utjecaj, kao i duboko zaroniti u njegov umjetnički utjecaj, nizom umjetničkih djela inspiriranih njime.

 

 

Raduje nas što je Chanel ovaj izniman događaj odlučio darovati svim zaljubljenicima u brend, ekspertima i onima koji to nisu, te svima uz prethodnu registraciju na službenoj stranici omogućiti besplatan ulaz.

 

Krećete li i vi u vrijeme izložbe u Pariz, ne propustite ovaj izniman događaj i postanite dio legende!

 

Naslovna fotografija: rewindvintage.co.uk