KLUB CRVENIH CIPELA
Autor: Đurđica Marković, 06.09.2023.

Aqua Allegoria Forte


Tri nove mirisne kreacije kojima kolekcija Aqua Allegoria parfemske kuće Guerlain odaje počast izvanrednoj snazi drveta kroz tri nove, naglašeno drvenaste i neobično intenzivne parfemske vode


Legendarna francuska parfemska kuća Guerlain krajem devedesetih godina prošlog stoljeća lansirala je liniju mirisa Aqua Allegoria. Od lansiranja do danas, popularnost ovih mirisa nadahnutih prirodom ne posustaje, a stvaranjem novih mirisnih kreacija kolekcija se kontinuirano povećava. Svaka kreacija oda je ljepoti prirode i vodi nas u otkriće iznimnih sirovih sastojaka i nota, prekrasno pojačanih od strane Guerlainovih parfimera-istraživača.

 

Najnovije pojačanje u ovoj impozantnoj mirisnoj kolekciji je Aqua Allegoria Forte, tri nove intense kreacije Guerlainove parfumerke Delphine Jelk.  

 

 

Aqua Allegoria Forte toplo je i ugodno putovanje u srce svjetskih čuda: Eaux de Parfum koji slavi intenzivnu ljepotu prirode okupane zlatnim zrakama zalazećeg sunca.  Divne su to i tople woody kreacije kojima kolekcija Aqua Allegoria odaje počast izvanrednoj snazi drveta i slavi njegovu snagu kroz tri nove, naglašeno drvenaste, prepoznatljive i neobično intenzivne parfemske vode. Drvenaste note koje prožimaju ove mirise nezamjenjivom snagom, sinonim su za karakter, strukturu i postojanost.

 

 

Aqua Allegoria Forte Rosa Pallisandro je cvjetno drvenasto mošusni miris za žene i muškarce koji slavi ljepotu ružinog drveta. Elegantan je, očaravajući i senzualan, u njemu se spajaju snaga drveta i profinjenost ruže. Ružino drvo prelijepo je naglašeno delikatnom damaskanskom ružom i osebujnim intenzitetom pačulija.

 

Gornje note: korijander, aldehidi i limun;

Srednje note: ruža iz Damaska, ružino drvo ili palisander i geranium:

Bazne note: sandalovina i pačuli.

 

 

Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla je jantarno drvenasti miris za žene i muškarce, lagan, istovremeno sladak i slan, poput slane karamele. Note naplavljenog drveta miješaju se s notama slane vanilije, prelijevaju se poput snažnog vala što miluje topli pijesak na plaži, u kasno ljeto. Nije težak niti neugodan za kožu. Traje umjereno dugo, a umjeren mu je i doseg.

 

Gornje note: bergamot i eukaliptus;

Srednje note: solarne note i smilje;

Bazne note: absolut vanilije, driftwood (naplavljeno drvo) i mošus.

 

 

Aqua Allegoria Forte Oud Yuzzu  aromatično je drvenasti miris, kontrastan, plemenit i tajanstven. Moćan OUD (agar ulje), to najskuplje i najpopularnije ulje u parfemskoj industriji i sinonim luksuza, spaja se s pjenušavim Yuzu-om u citrusno drvenasti miris, divlji, okrepljujući i solaran,  koji se igra sa svjetlošću i sjenama.

 

Gornje note: Yuzu, limun, mandarina;

Srednje note: Oud (agar ulje) ambra, neroli;

Bazne note: cedar, drvo, vetiver

 

Sva tri mirisa možete naći u lancu parfumerija Martimex ili naručiti mailom na webshop@martimex.hr.